IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Marzia Valentini

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Marzia Valentini

avatar

PROFIEL Vrouw
Leeftijd : 22
Registratiedatum : 30-03-14
Aantal berichten : 81
Pokédollars 290
ID CARD
ID Card
Geslacht: Vrouw Vrouw
Licentie Houder: Ja (0 badges)
Pokémon in bezit:
BerichtOnderwerp: Marzia Valentini   zo maa 30, 2014 8:33 pm

ID Card

Achternaam: Valentini
Voornaam: Marzia
Geboortedatum: 18–10–2015
Sterrenbeeld: Weegschaal
Leeftijd: 19 jaar
Geslacht: Man/Vrouw
Uiterlijke kenmerken: Het meest opvallende aan Marzia zal hoogstwaarschijnlijk haar ambergekleurde ogen zijn, die, bij een bepaald lichtinval, zelfs een gouden gloed schijnen te hebben. Verder heeft ze lang, zwart haar dat in golven langs haar lichaam hangt en waarschijnlijk nog langer lijkt door haar lichaamslengte. Ze is namelijk maar 1 meter 66 lang en oogt zeer fragiel voor de mensen om haar heen. Marzia is echter ontzettend flexibel, doordat ze al van kleins af aan met katten is opgegroeid en nog wel eens samen daarmee op pad ging.
Wat altijd bij Marzia te zien is, is de enorme zwarte strik op haar hoofd. Het maakt niet uit wat ze aanheeft, het zwarte textuur zal altijd op de bovenkant van haar hoofd zitten. Dit heeft geen echte, speciale rede, behalve dat het haar “trademark” is geworden. Buiten de zwarte strik, draagt ze ook vrij vaak een kleine, zwarte cirkelsjaal. Ook dit draagt ze door weer en wind en zal ze alleen af doen als ze naar bed gaat. Wat verdere kleding betreft draagt ze meestal wat op dat moment in is, hoewel ze vaker naar de kleur zwart zal neigen omdat het haar favoriete kleur is.  
Geboorteplaats: Lavender City
Huidige woonplaats: Seafoam Islands
Licentiehouder: Ja/Nee

Karakter beschrijving: Marzia is, wat men noemt, een introvert. Een extreme introvert. Van buiten lijkt ze kalm, cool en bovenal serieus. Wat men echter niet meteen zal opmerken, is dat ze de omgeving en de mensen om haar heen scant. Waar en wanneer dan ook zal Marzia zoveel mogelijk informatie proberen te vergaren voordat ze een besluit neemt. Door haar verleden met mensen is ze zeer sceptisch en heeft ze vaak een ‘eerst zien en dan geloven’ attitude. Haar vertrouwen is dus niet makkelijk te winnen. Men zal ook vaak op hun tenen getrapt worden wanneer ze ervoor kiezen met Marzia om te gaan, want ze heeft een gewoonte om overduidelijke details aan te wijzen op een sarcastische wijze. Haar oudere broer heeft nog wel eens een grapje hierover gemaakt door te zeggen dat sarcasme haar tweede naam had moeten zijn.
Ze heeft echter ook een andere, vredelievende kant, die alleen te zien is wanneer ze met mensen is die ze vertrouwd. Onder haar koude buitenkant, schuilt een klein meisje dat zich altijd zorgen maakt om de mensen die ze lief heeft. De wereld – of in ieder geval Kanto – zoals het nu is, baart haar ontzettend veel zorgen. Marzia wil er verandering in brengen. Gerechtigheid weer op de eerste plaats krijgen. Helaas blijft ze nog altijd besluiteloos over het feit of ze wel in opstand moet komen. Dan brengt ze de mensen om haar heen in gevaar en dat is iets wat ze absoluut niet wilt hebben.
Themesong: Hans Zimmer – Time
Familieleden:

 • Demetrio Valentini || Vader || 50 jaar
 • Chiara Valentini || Moeder || 48 jaar
 • Aldo Valentini || Broer || 22 jaar
 • Marciano Valantini || Broer || 15 jaar

Sociale status: Arm/Gemiddeld/Rijk
Begin bedrag:  Arm: €100 t/m €200  || Gemiddeld: €100 t/m €400 (€250,- om precies te zijn)  ||  Rijk: €100 t/m €600
Geschiedenis:
Marzia kwam als tweede kind in het Valentini gezin ter aarde. Net als haar oudere broer had ze het ongeluk om in een wereld als deze geboren te worden – een wereld waarin geld op nummer één stond en niets anders van belang was. Gelukkig voor haar en Aldo waren haar ouders nog redelijk normaal als het om geld ging en hielden ze van hun zoon en dochter. Dit in tegenstelling tot veel andere gezinnen. Marzia groeide al van kleins af aan op met hebzuchtige mensen om haar heen en besloot daarom vanaf dag één zich al af te sluiten van de rest van de wereld. Alleen haar familie liet ze binnen. De rest kon haar amper wat schelen. De band met Aldo groeide wel elke dag en de twee werden al snel onafscheidelijk – minus de vele ruzies natuurlijk – maar de jongen kon haar niet altijd van het kwaad beschermen. Ze waren immers een arm gezin en dat maakte hen beide een makkelijk doelwit voor pestkoppen. Vooral een klein, fragiel meisje die niet kon terugvechten voor zichzelf. Marzia besteedde daarom haar tijd altijd in haar eentje wanneer ze niet bij haar broer kon zijn en zocht vaak een plekje in de schaduw op. Door zich terug te trekken in haar schulp was ze veilig en pikte ze al snel een belangrijke hobby op in haar leven; lezen. Op een zekere dag had ze het klakkeloze besluit genomen om zich in de bibliotheek te verstoppen voor haar belagers en kwam zo in aanraking met boeken. Dat was één van de belangrijkste dagen uit haar leven.

Marzia’s band met Marciano is vele malen zwakker dan die met Aldo. Niet omdat hij het jongere broertje is, maar omdat hij net zo verpest als de rest van de Kanto inwoners is. Marciano kwam vijf jaar na Marzia ter wereld, in de periode dat het gezin er heel slecht voor stond met hun inkomen. Door een promotie voor Demetrio, die eigenlijk veel vraagtekens met zich meebracht – vooral bij zijn eigen dochter, werden ze echter ietsje rijker en behoorden vanaf die maand bij de ‘gemiddelde’ bevolking. Het resultaat: Marciano werd verwend. Wat zijn broer en zus niet konden hebben, kreeg hij juist wel. Het Valentini gezin besloot toen ook een huisdier aan te schaffen; een normale huiskat. Dit was voornamelijk bedoeld voor de jongste Valentini, maar Marzia was degene die uiteindelijk voor de zorg opdraaide. Ze hield van het beestje en spendeerde haar tijd alleen nu met de huiskat. Het dier kreeg de naam ‘Sole’ en bevond zich dan ook het liefst in de buitenlucht – waar het van de zon kon genieten. Doordat het meisje nu vaker buitenkwam om hem te volgen, stond ze voor vele obstakels. Soms sprong Sole van de grond zomaar een boom in of ging hij van dak naar dak. Marzia probeerde hem zo goed mogelijk te volgen, maar dat ging uiteraard niet meteen goed. Inmiddels heeft ze echter wel meer flexibiliteit en grip, wat ze dan ook niet bang is te gebruiken wanneer dat nodig is.

Haar jongste broertje vond het geweldig om Sole te treiteren door hem bijvoorbeeld aan zijn staart te trekken. Hij en zijn oudere zus hadden daar geregeld ruzie over, maar omdat Marciano lichamelijk sterker was dan zijn zus en dat dondersgoed wist, draaide het geregeld op een vechtpartij uit. Aldo was de enige die zijn jongere broertje in bedwang kon houden. Marzia was in deze periode alleen bij de rest van het gezin voor het avondeten. De rest van de tijd die ze zich binnen bevond, bracht ze op haar eigen kamer door; samen met een goed boek of Sole.
Aldo kreeg de keuze voorgelegd om het Pokémon Excellence Program te volgen. Dit hield in dat hij, wanneer hij ervoor zou slagen, een Pokémon Licentie zou krijgen. Hij wees het af, voornamelijk omdat hij niet geïnteresseerd was in de wrede bijbedoelingen omtrent pokémon. Een andere rede was omdat hij het geld van zijn ouders niet wilde verspillen. Hij hield zich gewoon bezig met zijn gewone school carrière en ging dan solliciteren voor een gewoon baantje. Marzia dacht er echter anders over. Hoewel ze tot nu toe niet echt veel interesse had gehad in pokémon, sprak het programma haar wel aan. Veel over de talloze wezentjes had ze niet gehoord, buiten dat ze gebruikt werden om nog meer geld te verdienen en dus besloot ze onderzoek te doen. Onderzoek naar het programma zelf, maar ook onderzoek naar pokémon. In eerste instantie leek het haar niks om een Licentie te hebben. Totdat ze per ongeluk een geschiedenisboek vond waarin oude verhalen over jonge, ambitieuze Trainers te lezen waren. De wereld van die Trainers was heel anders dan de wereld die ze kende, maar die wereld had wel ooit bestaan. Marzia wilde naar die wereld.

Het was die kennis die haar aanspoorde om voor een Pokémon Licentie te kiezen. Toen twee jaar later dezelfde keuze aan haar werd voorgelegd, koos ze, tot ieders verbazing, niet dezelfde keuze die Aldo had gemaakt. Ze koos ervoor om het extra programma te doorlopen. Het was hard zwoegen en ze zakte zelfs één keer, maar uiteindelijk mocht ze zich na zeven jaar dan toch gelukkig prijzen met een Pokémon Licentie. Haar ouders en Aldo waren ontzettend trots op haar, hoewel haar oudere broer het niet compleet eens was met haar keuze. Ze beloofde hem echter dat ze haar pokémon absoluut niet verkeerd zou behandelen, want ze had Sole ook nooit iets misdaan. Nee. Zij had andere plannen, maar om die in werking te kunnen zetten, moest ze eerst weten of andere mensen het met haar eens waren.

Na haar diploma in ontvangst te hebben mogen nemen, vertrok Marzia naar haar nieuwe woonplek. Seafoam Islands was waar ze haar eigen plekje had weten te bemachtigen en waar ze de laatste paar weken haar spullen naartoe had verhuisd. Toen ze daar aan was gekomen, kreeg ze een onverwacht bezoekje van niet alleen haar broer – die Sole met zich mee had genomen om hem aan haar te geven – maar ook van een jongen die in de buurt woonde. Hij had, net als haar, zijn Licentie weten te bemachtigen die dag en kennelijk waren ze een soort van buren. De jongen, Ilari genaamd, kwam vanaf toen vaker over de vloer en leerde Marzia andere vormen van plezier kennen. Zo begon ze steeds meer van films en games te houden, en werd ze ook steeds beter bevriend met haar buurjongen. Inmiddels durft ze Ilari wel haar beste vriend te noemen, waar ze nog steeds vrij vaak mee afspreekt om naar een leuke film te gaan of om de nieuwste games te bekijken.

Ook met Sylvana, haar Ledyba, werd het contact steeds beter. De twee trainden wanneer ze dat konden en Marzia durft nu ook te zeggen dat ze best met pokémon om weet te gaan. Haar Ledyba en zij houden niet bepaald van vechten – en toch weten ze hun mannetje te staan wanneer het erop aankomt. Dat betekent echter niet dat ze onverslaanbaar zijn en dat Marzia het hierbij houdt. Als ze echt iets voor de maatschappij wilt betekenen en de boel wilt verbeteren, dan moet ze toch beter haar best doen en haar team uitbreiden.

Trivia:

 • Marzia is een rebel. Sinds de dag dat ze over de Kanto van vroeger had gelezen, heeft ze één simpel doel opgesteld: Die wereld terugkrijgen. Hoe weet ze niet, maar ze wilt niets liever dan die vrijheid.
 • Marzia is de enige van de drie kinderen met een Pokémon Licentie. Haar kleine broertje wist iedereen te verbazen toen ook hij ervoor koos om geen Licentie te behalen. Hij wilde er gewoon niet voor leren.
 • Veel vrienden heeft ze niet. De enige die ze tot nu toe als een ware vriend beschouwd is haar bloedeigen broer. Aldo heeft wel veel vrienden, maar Marzia weet dat het stuk voor stuk geen echte vrienden zijn.
 • Dat gezegd te hebben; haar houd je niet gauw voor de gek. Ze heeft oog voor detail en kan door mensen heen kijken.
 • Doordat ze veel tijd met Sole heeft doorgebracht, wordt ze vaak geassocieerd met een kat. Nieuwsgierig, leergierig en het feit dat ze onbewust anderen besluipt zijn een paar van die indicaties.
 • Marzia heeft geen voorkeur naar een genre. Ze leest gewoon elk boek dat haar interessant lijkt. Boeken zijn immers haar passie en haar droom is om zelf een auteur te worden.
 • Marzia is panromantisch/demiseksueel. Dat betekent dat het haar eigenlijk niet uitmaakt als welk geslacht een ander zich identificeert; als ze iemand leuk vindt, dan vindt ze iemand leuk. Ze zal echter pas verder willen gaan in een relatie wanneer er een sterke band is opgebouwd.

_________________

I can't erase what you've done
Let's burn the past, forget the truth


Laatst aangepast door Marzia Valentini op zo aug 30, 2015 3:51 pm; in totaal 3 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Akane Sato
Admin
avatar

PROFIEL Vrouw
Leeftijd : 25
Woonplaats : Het Hoge Noorden
Registratiedatum : 09-02-14
Aantal berichten : 287
Pokédollars 75
ID CARD
ID Card
Geslacht: Vrouw Vrouw
Licentie Houder: Nee
Pokémon in bezit:
BerichtOnderwerp: Re: Marzia Valentini   zo maa 30, 2014 9:53 pm

Geachte mevrouw Valentini,

Hierbij mag ik uw verheugd mededelen dat u geslaagd bent voor uw Highschool diploma met inclusie van het Pokémon Excellence
Program. Ten tijde van uw diploma uitreiking zult u een Pokédex ontvangen als identificatie van uw Pokémon Licentie.
Daarnaast bieden wij u een Ledyba aan als Starter.

Veel succes in uw verdere leven.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://kanto-experience.actieforum.com
 

Marzia Valentini

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Pokémon;; The Dark Days ::  :: ID Cards :: Licentie Houders-