IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Un nouveau début

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Lucie Méliès

Lucie Méliès

PROFIEL Vrouw
Leeftijd : 20
Woonplaats : In een raket op de maan
Registratiedatum : 02-07-14
Aantal berichten : 15
Pokédollars 600
ID CARD
ID Card
Geslacht: Vrouw Vrouw
Licentie Houder: Ja (0 badges)
Pokémon in bezit:
BerichtOnderwerp: Un nouveau début   vr jul 04, 2014 5:57 pm

Lucie zat zenuwachtig te wachten in de hal. Vandaag zou het dan eindelijk zover zijn: ze zou haar Licentie en een Pokémon krijgen. Ze had er minstens een jaar langer over gedaan dan de meeste andere studenten, maar ze had het toch gehaald. Na een tijd die voor Lucie jaren leek te duren, werd haar naam dan toch afgeroepen. Voorzichtig liep ze naar voren en nam dankbaar haar diploma, Pokédex en Poké Ball aan. Nadat ze nog een aantal keer gefeliciteerd was en er nog wat studenten naar voor waren gekomen, verliet ze langzaam het schoolgebouw. Terwijl ze naar de uitgang van het gebouw liep, keek ze nog een laatste keer om zich heen. Waarschijnlijk zal ze hier nooit meer terugkomen, tenzij ze om de één of andere reden leerkracht zou worden of als er een klassenreünie zou zijn, maar het leek er niet op dat dat ooit zou gebeuren.

Eenmaal buiten begon Lucie wat te wandelen, terwijl ze nadacht over haar toekomst. Ze wist dat veel mensen badges wilden verzamelen, maar ergens trok het haar wel om mee te gaan doen aan contests. Ze hield er wel van om in de spotlights te staan, dus waarom ook niet? Lucie hoopte maar dat ze wel een mooie Pokémon had gekregen, aangezien een Koffing bijvoorbeeld niet bepaald moeders mooiste was. Na nog een minuut of twee doelloos te hebben rondgewandeld kwam ze aan bij een klein plein, waar ze op een bankje ging zitten. Ze nam haar Poké Ball in haar hand en wachtte even af, terwijl er weer tientallen gedachten door haar hoofd flitsten. Nadat ze een keer diep adem had gehaald liet ze de Poké Ball opengaan en liet de Pokémon voor haar verschijnen.

“Een Venonat,” mompelde Lucie verrast. Ze had eigenlijk gehoopt op een Ponyta of op een Persian, maar een Venonat... Dat was eigenlijk zo slecht nog niet. Het was niet mooi, maar zeker ook niet lelijk. Eigenlijk was het wel schattig te noemen, zo'n pluizig wezentje. De Venonat keek haar nieuwsgierig aan en Lucie glimlachte terug. “Bonjour,” zei ze zacht. De paarse Pokémon leek verbaasd te zijn en Lucie kon het niet laten om even te lachen. “Dat betekent 'hallo' in het Frans. Eens kijken... nu moet ik nog een naam voor je verzinnen...” zei ze. Even overwoog ze om het wezentje te aaien, maar ze besloot dat toch maar niet te doen, aangezien er gif in hun vacht zat. “Wat dacht je van Migno,” stelde Lucie voor. Migno maakte een sprongetje en de roodharige maakte daar uit op dat hij tevreden was met die naam.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Ciel Shephord

Ciel Shephord

PROFIEL Vrouw
Leeftijd : 22
Woonplaats : Amsterdam
Registratiedatum : 21-06-14
Aantal berichten : 32
Pokédollars 600
ID CARD
ID Card
Geslacht: Man Man
Licentie Houder: Ja (0 badges)
Pokémon in bezit:
BerichtOnderwerp: Re: Un nouveau début   zo jul 06, 2014 1:57 pm


“Eens zien,” Dacht Ciel hardop, waarna het besef dat hij verdwaald was tot hem doordrong. De Nidoran naast hem snoof afkeurend en trok zijn achterste vol giftige stekels naar hem toe. Hij haalde zijn schouders op en kruiste zijn armen voor zich. Hij kende deze stad amper, hij fietste er meestal langs via de grote en bekende wegen. Enkel doordat hij dacht dat een paar straten en steegjes een betere en snellere route zou zijn was hij gestrand in een park, ergens in het centrum van Pallet Town. Het verdwalen in een dorp was ook iets wat enkel hem kon overkomen. Ciel liet een zucht horen en plofte neer op een dichtbij zijnde bank, pal naast een roodharige dame en haar Venonat. Zijn felrode fiets had hij gedumpt bij een boom die twee meter verderop stond. Hij wilde enkel naar een winkel gaan om wat ruimere sportkleding te kopen, maar het was dus moeilijker dan hij dacht. Hij greep de hoeken van zijn witte bezweten shirt en droogde zijn voorhoofd hiermee af. Zijn buik werd hierdoor zichtbaar, want eronder had hij niets aan. Het was niet te houden in de hitte, maar Chyron leek er weinig last van te hebben. Het was gebaseerd op een konijn en die konden niet tegen warmte, maar het was een Pokémon om een reden. Alsnog leek de Nidoran niet een te grote fan te zijn van de warmte en plaatste hij zich onder de bank, in de koele schaduw.

Uit zijn rugtas greep hij toen maar voor de zoveelste keer een ouderwetse papieren map waarop het plattegrond van Pallet Town en omstreken stond. Deze legde hij uitgestrekt op zijn schoot. Met zijn vinger zocht hij naar een aanwijzing dat op het park zou duiden en uiteindelijk vond hij deze. Het lag letterlijk in het centrum. Oké, nu wist hij waar hij was. Nu nog een sportwinkel vinden. Dat exact zou hij niet kunnen vinden, maar een drukke winkelstraat was voldoende. De meest dichtbij zijnde was echter zeker een kilometer van deze plaats af, verassend genoeg. Hij sloeg een zucht en vouwde de kaart op, legde die in zijn tas en leunde toen naar voren. Eerst afkoelen, want al was de afstand te fietsen, in zulk warm weer was het moeilijk te doen. Hij had echter geen water bij zich, niet voor zichzelf en niet voor de Nidoran. Zijn blik gleed van het grasveld met spelende kinderen op de achtergrond naar de dame naast hem. Zou zij water hebben? Wacht, ze had een Venonat…. Betekende dat ze ook een licentiehouder was? Gaaf! Ciel probeerde de blik van haar op te vangen. “Héy daar, heeft u misschien wat water? Ik en mijn Nidoran hebben nogal dorst.” Hij voelde hoe Chyron onder de bank kroop en op de dame afkwam en zijn meest zielige blik opzette. Direct volgde Ciel zijn voorbeeld door haar smekend aan te kijken. De twee leken haast één op dat moment.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.kansai.actieforum.com
Lucie Méliès

Lucie Méliès

PROFIEL Vrouw
Leeftijd : 20
Woonplaats : In een raket op de maan
Registratiedatum : 02-07-14
Aantal berichten : 15
Pokédollars 600
ID CARD
ID Card
Geslacht: Vrouw Vrouw
Licentie Houder: Ja (0 badges)
Pokémon in bezit:
BerichtOnderwerp: Re: Un nouveau début   zo jul 06, 2014 5:14 pm

Lucie keek verrast op toen ze merkte dat er iemand naast haar was komen zitten. Vanuit een ooghoek nam de roodharige de jongen in zich op. Hij was net zo lang als Lucie, ook al leek hij wat jonger te zijn dan haar. Ze gokte dat hij zo rond de achttien jaar oud moest zijn. Al snel merkte ze een Nidoran op die duidelijk bij de jongeman hoorde, wat bevestigde dat hij inderdaad minstens achttien jaar moest zijn. Lucie richtte haar blik weer op Migno, die op zijn beurt de Nidoran in de gaten hield. Ook al was het voor hem waarschijnlijk niet bijzonder om een andere Pokémon tegen te komen, maar in dit geval was het een gif-type Pokémon, net zoals hijzelf. Dat was vast interessanter voor hem dan bijvoorbeeld een vuur-Pokémon. De jonge vrouw draaide haar hoofd weer iets om de vreemdeling te zien. Ze zag nog net hoe hij zijn shirt gebruikte om het zweet van zijn voorhoofd te vegen. In dat korte moment merkte Lucie op dat de jongeman redelijk gespierd was, ook al zag hij er op het eerste gezicht slank uit. Voor haar was het normaal om op zulke details te letten, ook al had ze er in de meeste gevallen niets aan.

Het werd Lucie duidelijk dat de jongeman niet uit Pallet Town kwam toen hij een kaart tevoorschijn haalde van het stadje. Nadat hij blijkbaar had gevonden wat hij zocht vouwde hij zuchtend zijn kaart weer op. Wat het ook was wat hij zocht, het lag hier niet in de buurt. Hij keek even om zich heen, waarna hij Lucie aankeek. Haast meteen keek ze hem recht aan, aangezien ze hem nog steeds vanuit een ooghoek had bestudeerd. “Héy daar, heeft u misschien wat water? Ik en mijn Nidoran hebben nogal dorst,” sprak de jongen dan. Lucie moest even lachen toen de jongeman en zijn Pokémon haar met exact dezelfde smekende blik aankeken. “Mais bien sûr,” zei ze enthousiast in haar moedertaal, waarna ze een flesje water uit haar handtas viste en het aan de jongen gaf. Ze had nog niet van deze fles gedronken, aangezien ze er altijd wel twee bij zich had voor situaties zoals deze. Dat vond ze wel zo hygiënisch. “Je komt niet uit deze buurt, of wel soms?” vroeg ze waarbij ze een knikje gaf richting de tas met de kaart van Pallet Town. Ondertussen liep Migno langzaam naar de Nidoran en keek de Pokémon nieuwsgierig aan, ook al kwam hij niet al te dichtbij. Lucie besloot om toch nog wat vragen te stellen, aangezien zij en de jongeman allebei een Pokémon Licentie hadden - normaal gezien. "Wat is trouwens jouw naam? Ik heet Lucie," stelde ze zichzelf voor, waarna ze haar blik weer op de Venonat liet rusten. "En dit is mijn Venonat, Migno," voegde ze daar nog aan toe.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Ciel Shephord

Ciel Shephord

PROFIEL Vrouw
Leeftijd : 22
Woonplaats : Amsterdam
Registratiedatum : 21-06-14
Aantal berichten : 32
Pokédollars 600
ID CARD
ID Card
Geslacht: Man Man
Licentie Houder: Ja (0 badges)
Pokémon in bezit:
BerichtOnderwerp: Re: Un nouveau début   zo jul 06, 2014 5:52 pm


Werden ze nou uitgelachen? De roodharige dame lachte nadat ze haar de vraag gesteld hadden, maar er volgde geen spottende opmerking.  Ciel keek Chyron in zijn ooghoeken vragend aan en de Pokémon imiteerde zijn trainer. Ze begrepen beide even niet waarom de dame spontaan aan het lachen geslagen was. Toen ze weer hun blik op de dame gevestigd hadden zei ze iets in het Frans, zover Ciel het kon verstaan. Een taal die vooral in Kalos en lichtelijk in Sinnoh werd gesproken, twee gebieden die ver van Kanto waren.  Van de woorden die ze uitgesproken had en de toon leek ze iets te zeggen als ‘maar al te graag’, of iets in die richting. Ciel wenkte richting Chyron, zodat de Nidoran wist dat het koek en ei was: ze kregen water!  Ze stak een fles water uit en gretig greep Ciel deze en dronk hij er een kwart van. Het frisse koude water gleed door zijn slokdarm en koelde hem direct af. Eenmaal uitgedronken zuchtte hij zwaar opgelucht, waarna hij de fles naar Chyron uitstak die stilletjes wachtte op zijn beurt. Hij hield de fles stevig vast, zodat de Nidoran enkele slokken kon nemen. “Lekker, hea?” Ciel grinnikte zachtjes. Na een paar tellen had de Nidoran ook ruim een kwart van de inhoud van de fles op wat enkel maar de helft overhield. Ciel draaide de dop dicht en overhandigde deze met een dankbare glimlach op zijn gezicht. “Bedankt, dat hadden we echt nodig,” Chyron volgde met een instemmend geluidje.

‘Je komt niet uit deze buurt, of wel soms?’ vroeg de ander vervolgens, waarop Ciel onmiddellijk knikte. Het was voor haar duidelijk te zien met hun kaart net op zijn schoot dat de stad onbekend voor hen was. “Klopt. Ik woon in Alister City en ik fiets enkel door de grote wegen van Pallet Town. Enkel om een sportwinkel te vinden, nam ik wat zijwegen. We weten echter hoe dat uitwerkte... ” Licht beschamend haalde hij zijn hand door zijn haren. Chyron zat echter voorzichtig aan de Venonat te snuffelen, voordat hij besloot te communiceren met de Pokémon. Het was de eerste keer dat Chyron een andere Gif Pokémon tegenkwam, dus was het een speciale ervaring. Bovendien, de dame leek nog vrij jong. Was zij ook pas net dus een licentiehouder geworden? Toen hij zijn blik weer op haar vestigde, stelde zij zich ineens voor. ‘Wat is trouwens jouw naam? Ik heet Lucie,’ Een glimlach sierde op zijn gezicht, waarop hij zijn hand naar haar uitstak. “De naam is Ciel,” Stelde hij zichzelf kort na haar voor, waarop de Pokémon aan de beurt kwamen.  ‘En dit is mijn Venonat, Migno,’ Zijn blik gleed kort naar de Venonat die nog tegenover Chyron stond. “De Nidoran heet Chyron. Aangenaam, Lucie en Migno,” Weer een licentiehouder ontmoet in een korte tijd. Dat was zeker fijn.  Het bleef echter vreemd dat deze Lucie de Franse taal beheerste. Kwam ze echt helemaal uit Kalos of Sinnoh? Hij trok zijn armen over elkaar en nam haar een keer op. Hij kon het niet direct aflezen. “Ben je trouwens van Kalos? Of Sinnoh? Je beheerst de Franse taal, dus… Ja,” Vroeg Ciel nieuwsgierig, maar enigszins voorzichtig. Wat deed ze dan in Kanto? Er was meer werkgelegenheid, maar in andere gebieden waren de regels betreft het hebben van Pokémon soepeler. Als trainer zou je daar liever willen wonen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.kansai.actieforum.com
Lucie Méliès

Lucie Méliès

PROFIEL Vrouw
Leeftijd : 20
Woonplaats : In een raket op de maan
Registratiedatum : 02-07-14
Aantal berichten : 15
Pokédollars 600
ID CARD
ID Card
Geslacht: Vrouw Vrouw
Licentie Houder: Ja (0 badges)
Pokémon in bezit:
BerichtOnderwerp: Re: Un nouveau début   ma jul 07, 2014 4:49 pm

De jongeman en de Nidoran hadden blijkbaar erg veel dorst. Elk van hen dronk maar liefst een kwart uit het flesje van Lucie, waardoor het nog maar half vol was. “Bedankt, dat hadden we echt nodig,” sprak de jongeman terwijl hij het halfvolle flesje weer terug gaf. “Graag gedaan. En hou dat flesje maar bij hoor, misschien heb je het nog nodig,” zei ze. Lucie had zelf immers zelf nog een flesje bij zich en bovendien woonde ze in dit stadje, dus ze wist wel waar ze ergens iets te drinken kon halen als dat nodig was. “Klopt. Ik woon in Alister City en ik fiets enkel door de grote wegen van Pallet Town. Enkel om een sportwinkel te vinden, nam ik wat zijwegen. We weten echter hoe dat uitwerkte... ” antwoordde de jongeman op de vraag die de roodharige gesteld had. 'Verdwaald dus,' dacht ze, maar ze besloot om die gedachte toch maar niet uit te spreken. Deze jongen wist heus zelf wel in welke situatie hij zat. “Volgens mij weet ik wel een sportwinkel liggen, niet zo ver hier vandaan. Ik kan je de weg wel wijzen, als je dat wil,” stelde Lucie voor. Ze wist dat de meeste winkels niet waren aangegeven op kaarten van Pallet Town en ze kon het deze messieurs toch niet aandoen om de halve stad te doorlopen om een winkel te vinden?

Lucie glimlachte toen ze zag dat Migno en de Nidoran elkaar wel leken te mogen. Bovendien was het wel interessant om twee gifsoorten zo bij elkaar te zien. “De naam is Ciel,” stelde de jongeman zichzelf voor. 'Ciel'. Dat betekende 'hemel' in het Frans, iets wat Lucie meteen opmerkte. Ze wist dat het een gewone naam was, maar in haar oren klonk het alsnog best apart. “De Nidoran heet Chyron. Aangenaam, Lucie en Migno,” vervolgde hij. “Ook aangenaam kennis te maken, Ciel en Chyron,” antwoordde de roodharige. Zo, dat was ook weer achter de rug. Het was wel zo fijn om de naam te kennen van de persoon waarmee je in gesprek was, en hetzelfde gold voor de Pokémon.  “Ben je trouwens van Kalos? Of Sinnoh? Je beheerst de Franse taal, dus… Ja,” vroeg Ciel plotseling. Of nou ja, plotseling, Lucie was het wel gewend dat mensen haar vroegen of ze van Kalos kwam door haar Franse accent en taalgebruik. “Ik kom inderdaad uit Kalos. Lumiose City, om precies te zijn,” antwoordde ze. Dat ze eraan had toegevoegd dat ze uit Lumiose City kwam deed ze wel vaker, omdat ze er best trots op was en altijd al trots was geweest op de enorme stad, waar ze de weg zelfs nu nog zou kunnen terugvinden. Ineens realiseerde ze zich dat Ciel zich misschien wel afvroeg wat ze dan hier in Kanto deed, aangezien de regels in Kalos wat Pokémon betreft veel soepeler waren. “Toen ik tien jaar oud was verhuisden we naar hier,” zei ze dus nog. Niet dat ze er een probleem mee had als de jongen nog wat vragen zou stellen, helemaal niet zelfs, maar ze vond het gewoon handiger om die eventuele vraag alvast te beantwoorden. Min of meer.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoudPROFIEL
ID CARD
BerichtOnderwerp: Re: Un nouveau début   

Terug naar boven Ga naar beneden
 

Un nouveau début

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Pokémon;; The Dark Days :: General Area :: Archive :: Archive 2014-